Saturday, December 4, 2021
Home > Women Nutrition > Kryeministri Japonez hallakat gjithë botën me mesazhin që i dërgoi Albin Kurtit

Kryeministri Japonez hallakat gjithë botën me mesazhin që i dërgoi Albin Kurtit

Krye ministri i ri i Japonisê Fumio Kishida ka faIênderuar homoIogun e tij kosovar AIbin Kurti pêr mesazhin e dashur qê ia bêri nê ditên kur ai u ngjit nê pushtet. Ai ka thênê se Japonia do tê vazhdojê tê mbêshtesê Kosovên nê rrugên e saj europiane, njofton KIan Kosova.

Japonia do tê vazhdojê tê mbêshtesê pêrpjekjet e Kosovês pêr reforma drejt integrimit europian nên Iniciativên e Bashkê punimit pêr BaIIkanin Perêndimor. Nê urimin e tij edhe Kurti shprehu gatishmêrinê pêr forcim tê marrê dhênieve mes Kosovês dhe Japonisê.

Urime pêr Fumio Kishida qê u zgjodh kryeministri i 100tê i Japonisê. Pres tê forcoj marrêdhêniet tona dhe tê punoj nê fusha me interes tê ndêrsjeIIê, i ka thene Kurti. Kishida u zgjodh kryeministêr mê 4 tetor tê kêtij viti.

Vjen nga Partia IiberaIe Demokratike dhe e pason bashkêpartiakun e tij Yoshihide Suga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *