Monday, November 29, 2021
Home > Women Nutrition > Ska.ndali me ‘Unazën e Madhe’/ Zbulohet skema e zh.vatjes nga Balluku dhe Berberi

Ska.ndali me ‘Unazën e Madhe’/ Zbulohet skema e zh.vatjes nga Balluku dhe Berberi

Ministrja e Infrastrukturës dhe Drejtori i Rrugëve kanë përdorur një skemë zhvstje për të rritur fondin për ndërtimin e Unazës së Madhe.

Brenda dy muajve, Balluku dhe Berberi kanë shtuar me plot 5 milionë euro fondin e ndërtimit të Lotit 1. Sipas dokumenteve që disponon Boldnews.al, të dala pikërisht nga ARRSH-ja, ndërtimi i këtij segmenti u shty me disa muaj, duke ngritur dy.shime të mëdha se ky fond shtesë mund të jetë pikërisht “bakshishi” i zyrtarëve.

Por, me procedura të dys.himta, ARRSH-ja fillimisht shpalli tenderin me vlerë 20 milionë euro. Më pas e anuloi dhe e rishpalli, por kësaj here me vlerë 25 milionë euro. Por, përse do të përdoret ky fond? Për punë në terren apo për punë burokratike?!

Por, le t’i marim me radhë dokumentet, duke ballafaqur pikërisht atë çka shkruan Berberi i ARRSH-së. Në muajin gusht 2021, sipas dokumentit të mësipërm, Autoriteti Rrugor Shqiptar hapi një tender me objekt “plotësimi rakordimi dhe vazhdimi i punimeve Sheshi Shqiponja – Lumi i Tiranës, Loti 1 dhe QMT”. Nisur nga objekti “plotësimi”, do të bëheshin punime që ishin parashikuar për t’u bërë në kontrata të mëparshme dhe po paguhej para’ shtesë. Por, lë të shikojmë fondin.

Në dokument thuhej se fondi limit ishte plot 2.375.552.033 pa TVSH, ose rreth 20 milionë euro. Kohëzgjatja e kontratës/marrëveshjes kuadër ose afati për zbatimin e saj është 24 muaj, ndërsa tenderi ishte parashikuar për t’u zhvilluar në datën 15 shtator 2021. Natyrisht, për të tilla tendera firmat e ndërtimit “shqyhen” me njëra-tjetrën, madje arritën të krijonin firma fiktive me qëllim shtimin në dorë të këtyre shumave. Por, pas skandalit të DH Albania në kohën e Gjiknurit dhe Qendros, tashmë Balluku dhe Berberi kanë ndarë “tortën”, duke bërë sërish garë fiktive, siç edhe e konstatoi Boldnews.al para pak javësh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *