Saturday, November 27, 2021
Home > Women Nutrition > Fillon izolimi i Presidentit: SHBA fu.ndos Ilir Metën, Lulzim Basha zyrtarizon dëb.imin e LSI-së dhe fundin e aleancës

Fillon izolimi i Presidentit: SHBA fu.ndos Ilir Metën, Lulzim Basha zyrtarizon dëb.imin e LSI-së dhe fundin e aleancës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë dhënë dje një tjetër go.ditje për.vëluese politike Ilir Metës, i cili bashkë me aleatin e tij Sali Berisha, përfaqëson boshtin a.nti-Perëndim në Shqipëri, fron.tin kundër reformës në Drejtësi dhe binomin e kr.imit, korr.upsionit, tran.zicionit, tra.fiqeve dhe sha.ntazhit.

Pas detyrimit të Kuvendit për ta shka.rkuar si president, asgjë.simit të ba.ndës së tij LSI në zgjedhjet e 25 prillit 2021, ur.dhrit të presidentit Joe Biden për bll.okimin e pasurive dhe planit për ta shp.allur non grata, SHBA kanë nisur dje iz.olimin e Ilir Metës në Shqipëri.

Me udhëzim të Perëndimit, Luzim Basha zyrt.arizoi dje fu.ndin e aleancës me LSI-në, ba.ndën e kor.rups.ionit dhe ndërmarrjen familjare të Ilir Metës dhe Monika Kryemadhit. Gjatë një fjalimi me mesazhe të forta politike në Parlament, Lulzim Basha jo vetëm deklaroi dë.bimin e Metës dhe Monikës, por u betua se nuk do të bënte kurrë koalicion në të ardhmen me Ilir Metën.

Basha u shpreh se “Misioni im dhe i partisë time është që mos të përsërisim gab.imet e 92 as të 97 dhe as të 2009 dhe të mos bëjmë më asnjë komp.romis me të keqen. Qoftë kjo për hir të zgjedhurit të një presidenti, apo krijimit të një koalicioni apo të dhënies të besimit të një njeriu që nuk duhet të ishte as në politikë. Dhe në fakt e kam dhe unë pjesën time të fajit që je aty, por pjesën më të vogël se pjesën tjetër e kanë 2 bri.njët e tjera të trekëndëshit të Bermudës”.

Vendimi i Bashës për të larguar Metën vjen 7 javë pasi për.jashtoi Sali Berishën nga Partia Demokratike me urd.hër të përfaqësueseve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Basha den.oncoi për herë të parë edhe alea.ncën e së keqes Berisha-Meta-Rama, duke i eti.ketuar si Trekëndëshi i Bermudës, që simbolizon mis.terin, dja.llëzinë, vd.ekjen, th.ithjen, zhd.ukjet etj.

Duke iu drejtuar Ramës, Basha tha se “E ke hallin ti te Partia Demokratike? Ke hall ti se sa demokratë mbledh unë? Të ka marre malli ty? Thuaje më ka marrë malli për Sali Berishën dhe Ilir Metën. Thuaje ta dëgjojnë të gjithë. Shko dhe ti në Foltore zotëri ose fillo Foltoren tënde. Bëni trekëndëshin e Bermudës dhe qa.ni hallet bashkë të tre, nëse i keni të njëjtat. Unë jam këtu për të qa.rë hallet e shqiptarëve, as të tuat as të Sali Berishës, as të Ilir Metës. As të atyre qe iu rrinë nga mbrapa ju. Ti të paktën dil hapur! Mos u fshi… “Trekëndëshi i Bermudës” i ka ditët e numëruara! Kështu që jepini gajret njëri-tjetrit sa të doni, por shp.ëtim, nga ajo për të cilën i keni hyrë në h.ak shqiptarëve, ti i pari dhe mbi të gjithë, nuk keni për të pasur. Gjërat kanë ndryshuar një herë e mirë”

Me fjalimin e tij, Lulzim Basha nënkuptoi se është ai tashmë i zgjedhuri i SHBA-BE, për të ardhur në pushtet dhe për të rrë.zuar treshen Berisha-Meta-Rama, tre.she e cila sipas Bashës përfaqësojnë llumin e tran.zicionit, sun.dimin, kor.rupsi.onin, oli.garki.në, var.fërimin e shqiptarëve, plaç.kitjen e pasurive publike etj. Në të njëjtën kohë, Basha ka sfiduar Berishën, Metën dhe Ramën me Vetingun në politikë. Propozimi i Bashës për verifikimin e politikanëve për lidhjet me kr.imin dhe pasuritë kundërshtohet pikërisht nga Berisha, Meta dhe Rama./Pamfleti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *