Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Bamir Topi: Kisha urd.hër nga Berisha të ‘liku.idoja’ Kreshnik Spahiun por e rrefuzova kategorikisht

Bamir Topi: Kisha urd.hër nga Berisha të ‘liku.idoja’ Kreshnik Spahiun por e rrefuzova kategorikisht

Bamir Topi është një nga njohësit dhe ish-bashkëpunëtorët më të ngu.shtë të Sali Berishës. Si i tillë, është edhe një nga dësh.mitarët më të rëndësishëm të vepr.imtarisë kri.min.ale të Sali Berishës, madje edhe më i rëndësishëm se sa Izet Haxhia, pasi Topi ishte një figurë e rëndësishme në PD.

Për një periudhë Topi ishte kra.hu i djathtë i Berishës, më i besuari. Si me këdo tjetër që i dilte nga rreshti, Berisha e shpalli Topin pu.çist dhe ar.mik në 21 Janar 2011, i rre.thoi shtëpinë me SHIK-as dhe hel.ikopterë të ush.trisë, e përndoqi këmba-këmbas, deri sa e nxori nga politika.

Dy vjet më parë, Bamir Topi botoi një libër me shumë dë.shmi tron.ditëse mbi veprimtarinë kr.imin.ale të politikës shqiptare, por sidomos të Sali Berishës.

Ky libër duhet të administrohet sot nga drejtësia pasi është një dë.shmi e rëndësishme për kri.min politik. Përpos shumë dës.hmive të tjera, Topi rrëfen edhe se si Berisha e kom.ando.nte drejtësinë, si kër.cën.onte dhe sha.nta.zhonte ata që nuk i zba.tonin urdh.rin.

Topi rrëfen edhe ras.tin e pë.rplasj.es së Berishës me Kreshnik Spahiun, kur ky i fundit ishte nënkryetar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Këtë Këshill Berisha e përdorte si li.tar të lagur.

Topi thotë se Berisha i kër.konte t’i hi.qte qa.fe Kreshnik Spahiun, i cili kishte nisur të bënte ca lë.vizje që e shqe.tësonin Berishën. Kreshniku doli shumë shpejt ku.ndër dhe krijoi Aleancën Kuq e Zi, partia e cila u shka.tërrua nga Rama, Meta dhe Berisha para zgjedhjeve të 2013.

“Alo, Saliu jam! – u dëgjua zëri i tij. –Mirëmëngjesi, urdhëro! – ja preva shkurt. –Shiko, Kreshnik Spahiu po e kthen KLD-në në parti politike! – vazhdoi duke përdorur sh.arje të rë.nda dhe vul.gare në adresë të tij.

–Dëgjo, – i thashë, -jam në makinë dhe do t’ju telefonoj pas pak nga zyra. Me të hyrë në zyrë i telefonova duke i thënë:

-‘Së pari, po ju kujtoj nevojën e një kom.unik.imi kor.rekt, për më tepër që sot jam këtu ku jam. Së dyti, Kreshnikun e keni zgjedhur ju dhe mos e par.agjyko për asgjë, duke e sul.muar brut.alisht. Nëse ke gjë për t’i thënë, thuaja drejtpërdrejt pa qenë nevoja të kalosh nëpërmjet meje.

Së treti, sa të jem unë, do të punoj për pavarësinë e institucioneve!’. Më dëgjoi pa kund.ërshtuar”, shkruan Topi.

Topi ka treguar një tjetër moment tensioni me Berishën.

“Pas një jave, pa asnjë komunikim, kur pothuajse gjithçka ishte vendosë, me vjen një telefonatë nga Saliu.

‘Urdhëro!-i them. Pa komunikim normal pyeti: Ku je? –‘Po futem në shtëpi’. Sigurisht që ajo orë, rreth 15:30, kur nuk kisha impe.njim tjetër do më gjende në shtëpi. Në fakt sapo ndahesha me një shokun tim Edmondin, i cili ishte në dijeni të ft.ohjes së fundit. Me një gjest për të ruajtur qetësinë, ai u afrua dhe po ndiqte bisedën. Ndërkohë Saliu vazhdoi në mënyrë taktike për të më vendosur në një raport me kërkesë llogarie: ‘Po mirë o z. kryetar, mili.tantët e partisë kush do t’i pr.esë Sali Berisha?’.

Toni i tij ishte i plotë, si i njeriut që tani do të kishte në dorë gjithçka, sipas tij edhe komunikimin me kolegët e afërt. Menjëherë iu përgjigja me sar.kazëm: ‘Në mënyrë absolute jo! Sali Berisha e mbaroi punën me mil.itantët, tani po merret me ndarjen e llokmave të pushtetit, madje edhe me Xhuvelin!”. Duke kuptuar menjëherë peshën e rë.ndë të kësaj bisede duket sikur vrulli i fillimit iu kë.put në mes. Më tej vazhdova: “Ta kam bërë të qartë se me mua nuk mund të sillesh siç ke zakon me shumë të tjerë”.

Ndërkohë Edmondi bënte gje.ste për të më fre.nuar, pasi më njihte mirë në të tilla situata. Vazhdova duke përfunduar: ‘Të lutem këtij telefoni mos i bjer më! – dhe e mbylla si bisedë duke i kthyer reston e bisedës së fundit dhe në mendjen time dhe bashkëpunimit politik. Pavarësisht gje.ndjes psik.ologjike të mikut tim të pranishëm në këtë për.plasje në telefon, u ndjeva i leh.tësuar nga një pe.shëm që më shoqëronte gjatë gjithë periudhës së fundit”./Pamfleti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *