Sunday, December 5, 2021
Home > Women Nutrition > Paloka: SHBA-të ten.tonin ta fshinin Berishën nga politika pas vitit 97’, por u bë dy herë kryeministër dhe kjo tregon fuqinë e tij

Paloka: SHBA-të ten.tonin ta fshinin Berishën nga politika pas vitit 97’, por u bë dy herë kryeministër dhe kjo tregon fuqinë e tij

Kryetari i Këshillit Kombëtar të PD-së, Edi Paloka, ka komentuar ak.uzat drejtuar ish-kryeministrit Berisha dhe mbështetësve të tij për an.ti-amer.ikanizëm.

Në një intervistë për emisionin “Kjo Javë”, ai shprehet se për Amerikën, sot je një ar.mik, ndërsa nesër bëhesh mi.ku më i afërt.

Sipas Palokës, pas vitit 97’, është kërkuar që Berisha të fsh.ihet nga politika, por ai u bë dy herë kryeministër.

“Këtë termin an.ti-ame.rikan e ka thënë kundërshtarët tanë. Unë që u çova në dhjetor për të përmbysur kom.unizmin jam an.ti-ame.rikan?

Këtë ak.uzë fillojnë dhe e bëjnë njerëzit tanë se kush e mbështet Berishën qenka an.ti-amer.ikan. Amerika dihet që në radhë të parë dihet se kush është. Ajo nuk është koncept gjeografik. Amerika për ne mbetet vendi i demokracisë, vendi i parimeve të lirisë dhe drejtësisë.

Në politikën amerikane ne ishim naiv para 30 viteve, por tani kemi përvojë. Me Amerikën sot je ar.mik, e më pas bëhesh m.iku më i afërt. Ka shumë shembuj.

Amerika ka treguar se lu.fton për interesat e saj dhe në kohë të ndryshme kanë ndryshuar mendime. Pas 97-ën Berishën kanë dashur ta fshinin fare nga politika, por ai u bë 2 herë kryeministër” ,– tha Paloka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *