Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Joe Biden do te takohet me Europianet / Ja qfare do te bisedohet edhe per Kosoven

Joe Biden do te takohet me Europianet / Ja qfare do te bisedohet edhe per Kosoven

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, do të takojë këtë të mërkurë në Shtëpinë e Bardhkë e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Biden dhe von der Leyen kanë për të di,sku,tu,ar mbi tregtinë dhe tr,azi,rat e Ballkanit Perëndimor, ndër të tjera, ndërsa ai vazhdon të për,piq,et të përmirësojë lidhjet me Bashkimin Evropian.Takimi në Uashington vjen menjëherë pasi Biden dhe von der Leyen, i cili është president i ekze,kutiv,it të BE-së, u takuan gjatë mbledhjes së G20 të lid,erëve botërorë në Romë dhe konferencës së OKB-së për kli,mën në Glasgoë, shkruan Reuters.

Shtëpia e Bardhë tha se të dy liderët do të ndjekin ato takime dhe do të disk,utojnë “rreg,ullat e rrugës” për ek,onomi,në përmes një këshilli të përbashkët të tregtisë dhe te,knol,og,ji,së SHBA-BE, ngr,ohjen glo,bale dhe çështjet rajon,ale si Ukraina dhe Ballkani Perëndimor.

Biden, një demokrat, ka kërkuar të fo,rco,jë lidhjet me Evropën pasi par,aard,hë,si i tij Donald Trump, një republikan, ref,uzoi aleatët dhe institucionet gjatë kohës së tij në detyrë.“Presidenti Biden do të ria,firm,ojë mbësh,tetj,en e tij për Bashkimin Evropian si një partner themelor për Shtetet e Bashkuara”, tha në një deklaratë zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Emily Horne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *