Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Pse pilotëve të një avioni u ndalohet të hanë të njëjtin ushqim?!

Pse pilotëve të një avioni u ndalohet të hanë të njëjtin ushqim?!

Ka shumë rregulla që vendosen nga linja të ndryshme ajrore. Gjithsesi,është një rregull që është i përbashkët në shumicën e tyre.

Është rregulli që pilotët duhet të ushqehen me të njëjtin ushqim që serviret në klasin e parë.

Por piloti i dytë (bashkëpiloti) është i detyruar që të mos hajë të njëjtin ushqim. Arsyeja është e thjeshtë: Frika e helmimit nga ushqimi!

Gjithçka ka marrë shkas nga një ngjarje e vititi 1984 nga një avion pasagjerësh që fluturonte nga Londra në Nju Jok. 120 psasagjerët dhe anëtarët e ekuipazhit u helmuan nga ushqimi, që përmbante bakterin Salmonela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *