Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Komandanti i KFOR i reagon Beogradit!: SHBA e njeh Ushtrinë e Kosovës dhe Mandatin e tyre!

Komandanti i KFOR i reagon Beogradit!: SHBA e njeh Ushtrinë e Kosovës dhe Mandatin e tyre!

Cesare Marinelli ka bërë të ditur se f0rcat e KFOR-it nuk do të t ërhiqen nga Kosova.Kreu i Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s në Serbi, Cesare Marinelli ka bërë të ditur se f0rcat e KFOR-it nuk do të tërhiqen

Ai ka theksuar se numri i tyre nuk do të zbritet kurse u shpreh se transformimi i F0rcave të Sigurisë së Kosovës (FSK) në ushtri të Kosovës është “çështje shumë e vështirë politike”, përcjell lajmi.net.

Marinelli, i cili është duke ushtruar funksionin në tri vitet e fundit, gjatë intervistës së tij me Zërin e Amerikës, përsëriti qëndrimin e sekretarit të përgjithshëm të Aleancës, Jens Stoltenberg, duke theksuar se edhe ai f uqishëm beson se KFOR-i është shumë i vlerësuar, njësoj sikurse roli i misionit në Kosovë.

Ai konstatoi se NATO e vlerëson rëndësinë e KFOR-it, duke shtuar se gjithçka që po ndodh në këtë kuptim është shumë e kushtëzuar dhe se “KFOR-i nuk ka të ardhme tjetër përveçse të qëndrojë aty ku është”. Ai tha gjithashtu tha se NATO mbështet dial0gun Beograd-Prishtinë, si dhe të gjitha përpjekjet që do të çojnë në uljen e tensi0neve dhe zgjidhjen e m0s marr ëveshjeve.

“Kur është fjala për FSK-në, ne i njohim ato në mandatin e tyre aktuaI. Nëse ka një ndryshim, duhet të diskutohet në nivelin e Këshillit të Atlantikut të Veriut “, tha Marinelli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *