Sunday, December 5, 2021
Home > Women Nutrition > Zyrtarja e lartë amerikane: Biden ka lidhje të fortë personale me Kosovën

Zyrtarja e lartë amerikane: Biden ka lidhje të fortë personale me Kosovën

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është takuar sot me zv/ndihmës sekretaren e shtetit amerikan, Molly Montgomery.

Në një komunikatë për media, Zyra e Kryeministrit ka thënë se në takim u vlerësua lartë mbështetja e SHBA-ve për Kosovën dhe partneriteti i shumëanshëm mes dy vendeve.

“Mbështetja e vazhdueshme nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe partneriteti i shumanshëm, u vlerësuan lart nga Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, në takimin me zëvendës ndihmës sekretaren amerikane të Shtetit, Molly Montgomery”, thuhet në komunikatë.

Qeveria tha gjithashtu se Montgomery theksoi marrëdhëniet ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës me Kosovën, e veçanërisht lidhjen e fortë personale që Presidenti Biden ka me Kosovën.

Në emër të Shteteve të Bashkuara të Amerikës ajo falënderoi Kryeministrin Kurti dhe Qeverinë e Kosovës për bashkëpunimin dhe mbështetjen në çështjen e strehimit të qytetarëve afganë.

Kryeministri Kurti tha se kjo ndihmë ishte obligim humanitar yni dhe se ne duam t’i qëndrojmë në krah ShBA-ve, aleatit tonë strategjik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *