Saturday, November 27, 2021
Home > Women Nutrition > Historike/ Gjykata Evropiane certifikon Ilir Beqajn si hajdut të parave publike, Edi Rama sajon një drejtori për të vjedhur përsëri

Historike/ Gjykata Evropiane certifikon Ilir Beqajn si hajdut të parave publike, Edi Rama sajon një drejtori për të vjedhur përsëri

Historike/ Gjykata Evropiane certifikon Ilir Beqajn si hajdut të parave publike, Edi Rama sajon një drejtori për të vjedhur përsëri

Për herë të parë, Strasburgu shpall një politikan shqiptar të korruptuar dhe hajdut të parave publike.

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg ka certifikuar Ilir Beqjan si hajdut të fondeve publike në Shqipëri, përmes kompanisë së tij Intech +, me të cilën merrte tendera në konflikt interesi duke qenë deputet.

Më 14 tetor 2021, Gjykata Evropiane ka përjashtuar nga shqyrtimi kërkesën e Ilir Beqjas, i cili kërkonte rrëzimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese të 10 viteve më parë, e cila e kishte shpallur të korruptuar dhe i hoqi mandatin e deputetit.

Sipas Gjykatës Evropiane nuk ka rrethana për të mbështetur pretendimet e Beqajt se i janë shkelur të drejtat. Me këtë vendim, Gjykata Evropiane lë në fuqi vendimin e Gjykatës Kushtetuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *