Saturday, November 27, 2021
Home > Women Nutrition > Albin Kurti “Pushton” Gjithe Britanine E Madhe Me Intervisten E Fundit Per BBC: Serbia Do Bosnjëzimin e Kosovës, Nuk E Lejoj, Qofsha Në Opozitë Apo Pushtet

Albin Kurti “Pushton” Gjithe Britanine E Madhe Me Intervisten E Fundit Per BBC: Serbia Do Bosnjëzimin e Kosovës, Nuk E Lejoj, Qofsha Në Opozitë Apo Pushtet

Albin Kurti “Pushton” Gjithe Britanine E Madhe Me Intervisten E Fundit Per BBC: Serbia Do Bosnjëzimin e Kosovës, Nuk E Lejoj, Qofsha Në Opozitë Apo Pushtet

Kryeministri Albin Kurti në një intervistë për BBC-në ka thënë se Serbia do që Kosova do të bosnjëzohet (përmes Asociacionit të Komunave Serbe), por ai ka premtuar se një gjë e tillë nuk do të ndodhë, përkundër se SHBA kërkon saktësisht të kundërtën.
Kurti siguroi se Asociacioni i Komunave Serbe në Kosovë nuk do të ndodhë, qoftë vetë në qeveri apo opzitë, sepse sipas tij, kjo është arsyeja pse është votuar.
Tutje, kryeministri tha se kur Asociacioni i Komunave Serbe nuk u implementua, asnjë serb nuk protestoi, asnjëherë.

Sipas tij, ishte gjithmonë Beogradi ai që ishte nervoz kur “Zajednica” nuk kaloi, e kjo sepse, sipas tij, Serbia do që të krijojë një shtet tjetër brenda Kosovës.
“Kur Asociacioni i Komunave Serbe nuk u implementua, asnjë serb nuk protestoi, kurrë. Ishte gjithmonë Beogradi që ishte nervoz.

Ata (Serbia) donë që ta përsërisin bosnjëzimin në Kosovë, ne nuk do ta lejojmë këtë, qofshim në opozitë apo qeveri. Kjo është arsyeja që jam votuar: Të pamundësojë bosnjëzimin e Kosovës.

Unë jam i sigurt që me programin tonë, ne do t’i ndihmojmë serbët po aq sa shqiptarët.
Nëse ne pyesim serbët cilat janë ankesat tuaja, ata do të thonë “vendet e punës dhe drejtësia”, por Beogradi do të ketë një shtet brenda një shteti, një shtet të Serbisë brenda pavarësisë së Kosovës”, ka thënë Kurti për BBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *