Saturday, December 4, 2021
Home > Women Nutrition > Historia e konflikteve Enver Sekiraqa – Triumf Riza

Historia e konflikteve Enver Sekiraqa – Triumf Riza

Plot 12 vjet pas v rasjes së Triumf Rizës, Gjykata në Prishtinë e shpalli sot për herë të dytë fajtor Enver Sekiraqën për nxitjen e kësaj v rasje.

Si rrjedhojë, Gjykata i shqiptoi d ënim prej 30 vjet b urg.

Vet Sekiraqa nuk ishte i pranishëm në shpalljen e gjykimit.

Menjëherë pas vendimit, ka reaguar Shefqet Riza, babai i Triumf Rizës, policit të Kosovës që u v ra 12 vite më parë, ka folur pasi është dhënë d ënimi për herë të dytë nga Gjykata në Prishtinë për Enver Sekiraqën për shkak të ‘nxitjes së v rasjes’.

Autorët e v rasjes së djalit të tij, Riza i ka quajtur kriminelë, duke thënë se d ënimi duhet të jetë shembull.

Të jetë d ënimi shembull, që k riminelët të mos kryejnë kurrë k rime”.

“Nuk u jam përzier gjykatave dhe nuk kam pas pasur arsye t’ju përzihem, unë besoj se d ënimi ka mundur të jetë më kapital”, ka deklaruar babai i Triumf Rizës.

Ai është shprehur i pakënaqur me ecurinë e d ënimit.

Triumf Riza, polici i dalluar i shërbimit të atëhershëm policor të Kosovës, u v ra më 30 gusht të vitit 2007 nga Arben Berisha por v rasja u nxit nga Sekiraqa.

Për v rasjen e Triumf Rizës, Arben Berisha është i d ënuar me 35 vite b urgim, ndërsa Carnery nuk është mjaftuar me këtë, duke e cilësuar Berishën vetëm si “tërheqës të këmbëzës”, ndërsa duke a kuzuar Sekiraqën se urdhëroi këtë v rasje.

Carney gjatë gjithë procesit Sekiraqën e cilësoi si liderin e “Grupit Sekiraqa”, ndërsa teoritë e mbrojtjes nuk ngurroi t’i quaj konspirative. Carney tha se Adelina Ismajli ishte njëra nga arsyet që qoi në konfliktin mes Rizës e Sekiraqës, ndërsa si arsye të tjera përmendi edhe një i ncident të ndodhur në vitin 2001 te rrethi në Prishtinë, i ncidentin e Ferizajt ku Sekiraqa u rr ah nga policia, e po ashtu edhe i ncidentin në Sëiss Casino në krishtlindjet e vitit 2005.

Sekiraqa në anën tjetër tha se ky rast atij ju montua nga policët, sikurse ju montua i ncidenti me revole në Ferizaj. Sekiraqa tha se ai ishte halë në sy e disa njerëzve të fuqishëm të politikës të cilat janë të d ënuar për krime lufte.

Sekiraqa a kuzoi disa prokurorë të EULEX-it se i kishin rrjedhur informacione SHIK-ut, ndërsa policinë e a kuzoi se i kishin vjedhë kafen dhe para në lokalin e tij gjatë b astisjes pas v rasjes së Triumf Rizës.

E të gjitha këtyre pretendimeve të prokurorisë në njërën anë dhe mbrojtjes së Sekiraqës në anën tjetër, tu japin përgjigje u ra dy gjyqtarëve polakë, Arcadiuzs Sedek dhe Mariola Pasnik, si dhe gjyqtarit vendor, Naser Foniqi.

Ku dhe si nisi ?

Disa dëshmitarë që treguan dëshminë e tyre para gjykatës, ndër të cilët, Shefqet dhe Visar Riza, babai dhe vëllai i të ndjerit Riza thanë se e gjithë historia t ragjike ka një datë, (edhe pse ajo asnjëherë nuk u tha e saktë), afër rrethit tek shkolla e mjekësisë në Prishtinë, viti 2000 ose 2001.

Triumf Riza së bashku me disa policë të UNMIK-ut po bënte një patrullim të zakonshëm, aty Riza ndali një veturë, ndërsa sipas prokurorisë, në veturë ishte Enver Sekiraqa dhe ky përbënte takimin e parë, të shumë takimeve (jo-miqësore) që do të pasonin mes Triumf Rizës dhe Enver Sekiraqës.

Gjithnjë sipas këtyre dy dëshmitarëve, Sekiraqa si një tip i vështirë dhe me gjithë reputacionin e tij, nuk e priti aspak mirë këtë ndalim prej policisë, ndërsa me një granatë dore kërcënoi policin Riza.

Sekiraqa në anën tjetër, gjatë gjithë procesit e kontestoi ashpër këtë ekzistencën e kësaj ngjarje, ai dhe mbrojtja e tij thanë se ky i ncident që prokuroria e paraqet si zanafillën e problemeve, në fakt, nuk ekzistoi asnjëherë.

Për dallim prej kësaj ngjarje ekzistenca e të cilës vihet në pikëpyetje, në kronologjinë e problemit mes Triumf Rizës dhe Sekiraqës, prokuroria paraqiti një aktere tjetër, Adelina Ismajlin.

Adelina Ismajli, në historinë mes Triumf Rizës dhe Enver Sekiraqës ka rolin kryesor, sepse sipas prokurorisë, fakti që Adelina ishte e dashura e Enver Sekiraqës dhe më pas krijoi një lidhje me të ndjerin Triumf Riza, nuk u harrua asnjëherë nga Sekiraqa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *