Saturday, November 27, 2021
Home > Women Nutrition > Rrokaqiejt” e lashtë të Jemenit

Rrokaqiejt” e lashtë të Jemenit

Të ndërtuara me materiale natyrale, baltë e gurë, ndërtesat e Jemenit janë ndërtuar për t’ju përshtatur mrekullisht temperaturave të nxehta dhe klimës së shkretëtirës. Disa prej ndërtesave janë 500- 600 vjeçare, ndërsa disa të tjera edhe më të lashta.

BBC i ka kushtuar një artikull interesant këtyre qiellgërvishtëseve të lashta. Më poshtë gjeni rrëfimin e gazetarit që i vizitoi.

Të shkosh në Bab- al- Yaman, gjendesh përballë një qyteti të vjetër, në Sana’a. Kur kalon në dyert e vjetra të qytetit, duket sikur hyn në një portal për një botë tjetër. Të gjata e në strukturë të hollë, ndërtesat këtu janë një mrekulli e arkitekturës.

Sana’a-ja është e mbushur me ndërtesa që nuk i gjen në asnjë vend tjetër të globit. Për një kalimtar, përballja është me muret e baltës e dyert e mëdha të drunjta, e në shumë raste jo shumë tjetër për të parë. Por kur e ngre kokën lart, sheh ndërtesat, një apo dy banesa për kat, të cilat ngrihen lart në qiell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *