Monday, November 29, 2021
Home > Women Nutrition > Kështu kishte bashkëpunuar Bislim Zyrapi me UDB-në, ja njeriu që i përpiloi listat e vrasjeve

Kështu kishte bashkëpunuar Bislim Zyrapi me UDB-në, ja njeriu që i përpiloi listat e vrasjeve

Rasti i Paraqinit me Aziz Kelmendin (i pa planifikuar nga Azizi, por i përgatitur nga Sigurimi Ushtarak Jugosllav) pat ngritur tërë ”Ish-Jugosllavinë” në këmbë. Ai ishte rast i montuar, me pretekst se ushtarët dhe eprorët shqiptarë ishin ”Terorista”. Në këtë mënyrë bëhej përndjekja, maltretimet, burgosjet, gjyqet e montuara dhe shqiptimi i dënimeve me dëshmitarë të rrejshëm siç ishte Bislim Zyrapi.

Kjo është e vërteta e tërë, për burgosjen e kolonel Zemajt, të gjitha paragjykimet tjera nuk qëndrojnë dhe kanë për qëllim ta denigrojnë figurën e atij atdhetari dhe ushtaraku të karrierës i cili bëri çmos për çlirimin e vendit.

Agim Mehmeti, lirohet nga burgu më 03.02.1989, me kusht, dhe kthehet në kazermën ”Marshal Tito” në Sarajevë.

Ditën e dytë të punës, më 07.02.1989, Agimi në mëngjes, gjatë vizitës ushtarake që iu bëhej kadetëve në oborrin (pistën) e kazermës, vëren ish kadetin e tij, Bislim Zyrapin, i cili në cilësinë e dëshmitarit kishte dëshmuar rrejshëm për Agimin dhe të tjerët në procesin gjyqësor të grupit, ku i akuzuari kryesorë ishte Agim Mehmeti. Për dëshminë e rrejshme të Bislim Zyrapit kundër Agimit dhe të tjerëve dhe bashkëpunimin e tij me organet e UDB-së dhe të sigurimit ushtarak, si ”Dhuratë”, Bislim Zyrapin dhe disa të tjerë si ai, i kishin regjistruar në akademinë njëvjeçare. Përveç Bislim Zyrapit, nxënës-kadet të Agim Mehmetit, ka qenë edhe Mahir Hasanaj e shumë të tjerë.

LAJMEKështu kishte bashkëpunuar Bislim Zyrapi me UDB-në, ja njeriu që i përpiloi listat e vrasjeve

Rasti i Paraqinit me Aziz Kelmendin (i pa planifikuar nga Azizi, por i përgatitur nga Sigurimi Ushtarak Jugosllav) pat ngritur tërë ”Ish-Jugosllavinë” në këmbë. Ai ishte rast i montuar, me pretekst se ushtarët dhe eprorët shqiptarë ishin ”Terorista”. Në këtë mënyrë bëhej përndjekja, maltretimet, burgosjet, gjyqet e montuara dhe shqiptimi i dënimeve me dëshmitarë të rrejshëm siç ishte Bislim Zyrapi.

Kjo është e vërteta e tërë, për burgosjen e kolonel Zemajt, të gjitha paragjykimet tjera nuk qëndrojnë dhe kanë për qëllim ta denigrojnë figurën e atij atdhetari dhe ushtaraku të karrierës i cili bëri çmos për çlirimin e vendit.

Agim Mehmeti, lirohet nga burgu më 03.02.1989, me kusht, dhe kthehet në kazermën ”Marshal Tito” në Sarajevë.

Ditën e dytë të punës, më 07.02.1989, Agimi në mëngjes, gjatë vizitës ushtarake që iu bëhej kadetëve në oborrin (pistën) e kazermës, vëren ish kadetin e tij, Bislim Zyrapin, i cili në cilësinë e dëshmitarit kishte dëshmuar rrejshëm për Agimin dhe të tjerët në procesin gjyqësor të grupit, ku i akuzuari kryesorë ishte Agim Mehmeti. Për dëshminë e rrejshme të Bislim Zyrapit kundër Agimit dhe të tjerëve dhe bashkëpunimin e tij me organet e UDB-së dhe të sigurimit ushtarak, si ”Dhuratë”, Bislim Zyrapin dhe disa të tjerë si ai, i kishin regjistruar në akademinë njëvjeçare. Përveç Bislim Zyrapit, nxënës-kadet të Agim Mehmetit, ka qenë edhe Mahir Hasanaj e shumë të tjerë.

I njëjti Bislim Zyrapi, gjatë Luftës Çlirimtare në Kosovë kishte marrë pozitën e Kryeshefit në Shtabin e përgjithshëm të UÇK-së, i cili përveç se u bë i përshtatshëm dhe atdhetar në rezistencën e armatosur edhe pse ishte bashkëpunëtor i UDB-së dhe sigurimit ushtarak, në fund vitet e nëntëdhjeta të shekullit të kaluar, u bë i nevojshëm për komandantat revolucionar në shtabin e Rognerit! A s´është kjo për t’u habitur e mos të thënë për të luajtur mendsh!?

Bislim Zyrapi përveç se ishte i tillë dëshmoi rrejshëm në Gjykatën Ushtarake kundër Agim Mehmetit dhe të tjerëve dhe në bazë të asaj dëshmie të rrejshme, Agim Mehmeti mori 3 vite e 9 muaj burg të rëndë. Mirëpo prape i dobishëm për Shtabin e Përgjithshëm të UÇK-së, ai përpiloi Lista për likuidimin e figurave të shquara të rezistencës sonë politiko-ushtarake, në të cilat lista figuronin këta persona:

Shalli-duke aluduar në Presidentin Ibrahim Rugova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *