Monday, November 29, 2021
Home > Women Nutrition > Ç’vend zë sot Turqia në botë për anije luftarake

Ç’vend zë sot Turqia në botë për anije luftarake

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha të shtunën se Turqia është në mesin e 10 vendeve në botë për të projektuar, ndërtuar dhe mirëmbajtur anijet luftarake.

Erdogan vizitoi Komandën e Anijeve Turke në Stamboll dhe foli në një ceremoni që shënoi nisjen e anijes (F-515), anija e pestë e ndërtuar nga Turqia si pjesë e projektit të parë kombëtar të ndërtimit të anijes luftarake MILGEM.

Duke folur për industrinë e mbrojtjes, Erdogan tha se vendi i tij kishte zbatuar gjithsej 62 projekte në vit në zonë në 2002, nga 700 sot.

Ai shtoi se të qenit i fortë në aspektin ushtarak, ekonomik dhe diplomatik për Turqinë është më shumë sesa zgjedhje, është detyrimi i saj.

“Turqia është aktualisht midis tre ose katër vendeve në botë në fushën e prodhimit të dronëve pa pilot dhe të armatosur,” tha Erdogan, duke shtuar:

“Kombet që nuk janë mjaft të forta dhe të pavarura në fushën e mbrojtjes, si dhe të zhvilluara teknologjikisht, nuk janë në gjendje të shikojnë me besim në të ardhmen e tyre. Ne jemi ndër 10 vendet që mund të projektojnë, ndërtojnë dhe mirëmbajnë anije luftarake.”

Më në fund, ai vuri në dukje se Turqia, në fushën e automjeteve tokësore dhe detare, është bërë një vend që, përveç vetvetes, gjithashtu plotëson nevojat e vendeve miqësore dhe aleate. /tesheshi.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *