Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Ç’po ndodh me gardistët në Uashington? (pamje)

Ç’po ndodh me gardistët në Uashington? (pamje)

Rreth 150 dhe 200 anëtarëve të Gardës Kombëtare të SHBA të dislokuar në Uashington për të siguruar sjelljen paqësore të inaugurimit presidencial të Joe Biden janë testuar pozitivisht për koronavirus, tha një zyrtar amerikan.

Autoritetet amerikane kanë marrë masa të pashembullta sigurie pasi mbështetësit e ish-Presidentit Donald Trump në Uashington më 6 janar, duke sfiduar fitoren e Biden në zgjedhje, sulmuan Kongresin dhe kërcënuan demokracinë amerikane, nxitur nga një thirrje e drejtpërdrejtë nga vetë Trump.

Zyrtari, i cili dëshironte të mbetej anonim, tha se numri i pozitivëve mund të rritet, por që është ende një numër i vogël krahasuar me 25,000 anëtarët e Gardës Kombëtare të vendosur në Uashington.

Në Shtetet e Bashkuara të enjten, për të dytën ditë me radhë, kishte mbi 4,000 vdekje nga COVID-19, dhe një total prej mbi 410,000 njerëz kanë vdekur deri më tani.

Ushtria ka njoftuar se mijëra ushtarë do të jenë në gjendje të kthehen në shtëpi dhe se 15,000 do të largohen nga kryeqyteti në 5-10 ditët e ardhshme.

Rreth 7,000 anëtarë pritet të qëndrojnë të paktën deri në fund të muajit, tha zyrtari, ndërsa më pak mund të qëndronin më gjatë.

Pasi u shfaqën në publik pamjet e disa anëtarëve të Gardës Kombëtare duke fjetur në një parking të mbyllur, Presidenti Biden kërkoi falje për këtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *