Sunday, December 5, 2021
Home > Women Nutrition > Paralajmërimin e F.ortë / “Nuk do të L.ejojmë Greqinë për të Realizuar..thote…

Paralajmërimin e F.ortë / “Nuk do të L.ejojmë Greqinë për të Realizuar..thote…

Turqia paral.ajmëroi Greqinë të mërkurën që të mos shtrijë ujërat e saj territoriale në Egje në 12 milje detare. Parala.jmërimi i Ankarasë erdhi pasi pa.rlamenti në Athinë votoi me shumicë për të ratifikuar një projekt-ligj për shtrirjen e ujërave territoriale Greke në Detin Jon.

“Turqia ka të drejta dhe interesa jetësore në Detin Egje gjysmë të mby.llur, ku mbizotërojnë rrethana të veçanta gjeografike,” tha zëdhënësi i ministrisë së punëve të jashtme të Turqisë Hami Aksoy. Ai shtoi se “ujërat territoriale në Detin Egje nuk duhet të shtrihen në mënyrë të njëanshme në një mënyrë për të kufizuar lirinë e lundrimit, si dhe hyrjen në det të hapur si të Turqisë dhe vendeve të treta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *