Saturday, December 4, 2021
Home > Women Nutrition > Gjate ceremonisë presidenciale ne Amerikë: Kërcënim me bombë në TV Zviceran dhe në Universitet në Gjenevë

Gjate ceremonisë presidenciale ne Amerikë: Kërcënim me bombë në TV Zviceran dhe në Universitet në Gjenevë

Sigurimi urdhëroi të gjithë në dy ndërtesat të dilnin urgjentisht pasdite vonë. Një burrë u arrestua. Rreth dyqind studentë janë aktualisht jashtë ndërtesës së Uni Mail. Disa prej tyre thonë se u evakuuan urgjentisht. “Na thanë që policia ishte atje,” thotë njëri prej tyre. Aksesi në universitet aktualisht është i ndaluar, njofton gazeta zvicerane ne shqip “Le Canton27.ch”

Këtë pasdite, në orën 17:12, ndërsa Pierre-Olivier Volet prezantoi në RTS2 edicionin special kushtuar betimit të Joe Biden, gazetari papritmas njoftoi se do të duhej të ndizte ajrin për disa çaste për shkak të një “shqetësimi për sigurinë në set”, pa sqarime të mëtejshme.

Pamjet e drejtpërdrejta nga Uashingtoni vazhduan, por pa ndonjë koment francez dhe padyshim asnjë imazh të setit në Gjenevë. Një çerek ore më vonë, një dub francez u kthye, por akoma pa pllajë. Pierre-Olivier Volet u kthye në orën 17:30, pa dhënë ndonjë shpjegim të mëtejshëm për ndërprerjen e shkurtër.

Kur u kontaktua, zëdhënësi i policisë Johanna Matta konfirmoi informacionin tonë: “Një burrë telefonoi 117 në 4:45 pasdite për të na treguar se dikush kishte hyrë në Uni Mail me një bombë. Prandaj policia ka evakuuar ndërtesën dhe po inspekton atë.

Disa minuta më vonë, RTS nga ana e tij thirri 117 për të na njoftuar se një burrë ishte në pritje dhe tha se ai kishte thirrur policinë për një kërcënim bombe. Ai u arrestua. Ndërtesa e RTS u evakuua në dy kate.

Një kërkim i kryer nga një ekip deminues (EOD) po zhvillohet atje “. Charles, një student i drejtësisë i pranishëm gjatë evakuimit të Uni Mail: “Njerëzit u dëgjuan duke bërtitur, pastaj një sirenë u ndez, e shoqëruar nga një mesazh alarmi. Në më pak se dy minuta, të gjithë studentët që ishin në sallën qendrore u evakuuan. Ndërtesa është mbyllur këtë mbrëmje. Ne mund t’i mbledhim gjërat tona në hyrje nëse tregojmë letërnjoftimin tonë studentor “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *