Saturday, December 4, 2021
Home > Women Nutrition > Ti do ta çosh shokun Enver në 70 Kg?”/ Mjeku rrëfen për herë të parë kërcënimin e Hysni Kapos: Populli e do të shëndoshë, do mbash përgjegjësi!

Ti do ta çosh shokun Enver në 70 Kg?”/ Mjeku rrëfen për herë të parë kërcënimin e Hysni Kapos: Populli e do të shëndoshë, do mbash përgjegjësi!

Kardilogu i njohur, Ahmet Kamberi, për ndjekjen e diabetit të Enver Hoxhës rrëfen në librin e tij “Pacienti ynë i veçantë” rreth debateve brenda ekipit të mjekëve për mënyrën se si duhej të mjekohej Pacienti, siç e quan ai Enver Hoxhën.

Profesor Kamberi këmbëngulte, bazuar në specializimet që kishte marrë në Stokholm dhe Paris, por dhe literaturën shkencore, se si duhet kuruar diabeti, duke nisur nga pesha ideale trupore, gjë që kundërshtohej nga profesor Fejzi Hoxha, i cili këmbëngulte te kurimi përmes ilaçeve.

Ky debat mbërriti deri te Hysni Kapo, i cili i besonte më shumë profesor Hoxhës për shkak të moshës dhe përvojës, por jo dijeve të tij bashkëkohore. Falë dietës strikte ushqimore, Enver Hoxha arriti në 70 kg, duke eliminuar edhe më shumë përdorimin e insulinës.

AHMET KAMBERI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *