Monday, November 29, 2021
Home > Women Nutrition > I dërgohet Mesazh Popit Grek i cila tha se “Is.lami nuk është fe, por parti politike”…

I dërgohet Mesazh Popit Grek i cila tha se “Is.lami nuk është fe, por parti politike”…

Një deklaratë e Kryepeshkopit të Athinës dhe gjithë Greqisë, Ieronymos, për islamin ka vënë në pikëpyetjet bisedimet me Turqinë. Duke folur për një media rreth revolucionit të 1821-shit dhe kontributet e Kishës, kreu i kishës ortodokse greke mes të tjerave tha se “islami nuk është fe, por një parti politike dhe njerëzit janë njerëz të lutfës”.

Pas kësaj deklarate ka reaguar Ministria e Jashtme turke. Ajo ka dënuar qëndrimet e kryepeshkopit, të cilat i ka konsideruar absurde.

“Dën0jmë me f0rcë deklaratat absurde rreth fesë sonë të përmendura në një intervistë në një televizion nga Kryepeshkopi i Athinës dhe të gjithë Greqisë, Ieronymos. Feja jonë madhështore është një fe e bazuar në logjikën e tolerancës dhe dhembshurisë që siguron bashkëjetesën e feve të ndryshme dhe kulturave”, thuhet në deklaratë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *