Saturday, November 27, 2021
Home > Women Nutrition > Studimi gjerman/ Gjuha shqipe 15 shekuj më e vjetër se gjuha gjermane

Studimi gjerman/ Gjuha shqipe 15 shekuj më e vjetër se gjuha gjermane

Rastësisht duke studiuar gjuhen gjermane gjeta këtë tabelë, ku thuhet se: gjuha shqipe ka ekzistuar 2000 vjet para Krishtit, ndërsa gjermanishtja vetëm 500 vite para Krishtit, dhe se gjermanishtja ka lindur nga përzierja e Ilirishtes, Italishtes dhe gjuhes Kelte, sipas Prof.Dr.Lutz Mackensen, shkruan gjuhëtari Engjell Buxhaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *