Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Foto Dite/1906, Gratë shkodrane hidhnin lule nga kalaja në kujtim të Skënderbeut

Foto Dite/1906, Gratë shkodrane hidhnin lule nga kalaja në kujtim të Skënderbeut

Një gravurë origjinale e vitit 1906 na njeh me një ritual të grave shkodrane për të respektuar Heroin Kombëtar. Gratë shkodrane hidhnin lule nga kalaja e Shkodrës një ditë para Bajramit për të kujtuar Heroin Gjergj Kastriot Skënderbeu.

Imazhi është publikuar nga “Illustrated London News”, revistë e ilustruar javore, siç tregohet në krye të faqes. (Foto kortezi e Enris Qinami)

Një gravurë origjinale e vitit 1906 na njeh me një ritual të grave shkodrane për të respektuar Heroin Kombëtar. Gratë shkodrane hidhnin lule nga kalaja e Shkodrës një ditë para Bajramit për të kujtuar Heroin Gjergj Kastriot Skënderbeu.

Imazhi është publikuar nga “Illustrated London News”, revistë e ilustruar javore, siç tregohet në krye të faqes. (Foto kortezi e Enris Qinami)

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *