Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Kësaj here, Ramën ka kush ta rrëzojë!

Kësaj here, Ramën ka kush ta rrëzojë!

Ata që do ta rrëzojnë Edi Ramën sivjet do të jenë pikërisht ata që votojnë kundër partisë në pushtet çdo 8 vjet. Lajmi i mirë për Shqipërinë është se kjo ushtri nuk përbëhet nga votues të gatshëm të shesin votën me para apo me qese ushqimesh. Nuk janë pjesë e saj as ata që nga kjo qeveri kanë marrë ndonjë goditje, qoftë kjo edhe burgosja për një faturë dritash të papaguar apo për një kupon të paprerë nga kasa. Rradhët e kësaj ushtrie të heshtur votuesish përbëhen pikërisht nga ata njerëz që nuk ia kanë shtrirë dorën asnjëherë shtetit apo qeverisë për jetesën e tyre.

Politikanët i quajnë shtresa e mesme duke nënkuptuar atë kategori njerëzish që siguron të ardhura nga 70% në 200% të të ardhurës mesatare për frymë. Për momentin kjo shtresë në Shqipëri nuk është aq e madhe. Më e madhe se shtresa e mesme është shtresa e njerëzve që aspiron të jetë e tillë. Tipari themelor i kësaj shtrese është se ata besojnë që nëse nuk do të kishte qenë Rilindja me politikat e saj destruktive dhe me arkitekturën e plaçkitjes së Shqipërisë, ata do të ishin sot pjesë e shtresës së mesme.

Këta njerëz i gjen me shumicë mes sipërmarrësve të vegjël të cilët kanë luftuar këto 8 vjet me mish e me shpirt për t’u mbijetuar mësymjeve gjobëvënëse të inspektorëve të taksave, policëve bashkiakë, inspektorëve të ndërtimit, inspektorëve të shëndetit publik, inspektorëve të punës, etj. Atyre u është dashur të paguajnë taksa të shumëfishuara, veçanërsiht për Bashkinë e Tiranës, Durrësit dhe Elbasanit. Janë këta sipërmarrës, pronarë dyqanesh, marketesh dhe butiqesh, restorantesh dhe bar-kafenesh që u futën me përdhunë në skemën e TVSH-së, duke u gllabëruar një llokëm të madhe të fitimeve të tyre modeste.

Megjithatë, këta nuk janë të vetmit që do të votojnë kundër Edi Ramës në këto zgjedhje. Profesionistët e lirë kanë parë këto 8 vite një mur shtetëror rregullash e pengesash, taksash e tarifash për të ushtruar profesionin e tyre. Të gjithë e dimë se profesionistët e lirë, apo freelance, janë specialistë që ose nuk kanë mundur të sigurojnë një vend pune me pagë dinjitoze, ose konsulentë ligjorë, kontabël, fiskalë, e biznesi që gjatë viteve të mëparshme ishin angazhuar në projekte të financuar nga donatorë ndërkombëtarë, si Banka Botërore, FMN, BE, GIZ, USAID, SWISS Contact etj. Këtyre të vetëpunësuarve, qeveria Rama ua bëri jetën shumë të vështirë kur vendosi t’i fuste, prapë arbitrarisht, në skemën e TVSH-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *