Monday, November 29, 2021
Home > Women Nutrition > Ministri Grek, Dendias e dha Lajmin e Tr.ishtuar për rajonet e zgjërimit të….

Ministri Grek, Dendias e dha Lajmin e Tr.ishtuar për rajonet e zgjërimit të….

Është hera e parë që Parlamenti grek thi.rret për të v.otuar rritjen e territorit mbi të cilin ka sovranitet kombëtar, që nga viti 1947. Qeveria i propozon Parlamentit ushtrimin e të drejtës së patjetërsueshme të vendit tonë, për të zgjeruar ujërat tona territoriale në rajonin e detit Jon dhe deri në Tainaro, nga 6 në 12 milje detare.

Ky proces do të rrisë sipërfaqen e sovranitetit kombëtar me 10,079 kilometra katrorë dhe nëse dikush merr parasysh zonën e krijuar nga mb.yllja ligjore e gjireve, sipas ligjit ndërkombëtar, ajo tejkalon 13,000 kilometra katrorë. Pra, është një nder jashtëz.akonisht i madh për mua, në emër të qeverisë Mitsotakis, t’i propozoj këtë projektligj Parlamentit”- është shprehur Dendias.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *