Saturday, November 27, 2021
Home > Women Nutrition > Joe Biden flet për Kosovën dhe Shqipërinë

Joe Biden flet për Kosovën dhe Shqipërinë

Presidenti i ardhshem i SHBA-ve Joe Biden ka lëshuar një deklaratë përmes së ciles u drejtohet shqiptarëve. Mes tjerash Biden dhe kandidatja për nënpresidente Kamala Harris deklarojnë:

Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe në përputhje me të drejtën ndërkombëtare
– Biden deklarohet si mbrojtes i integritetit territorial të Kosovës dhe insiston që marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë të përfshijë njohjen e ndërsjellë
– Joe Biden ka përkrahur ndërhyrjen e NATO-s për çlirimin e Kosovës më 1999.

Biden kritikon politikën e “pabalansuar” të Trumpit ndaj Kosovës dhe Serbisë, me fjalë të tjera Biden kundërshton qëndrimet e ashpra e arrogante te ekipit të Trumpit ndaj Kosovës
– Natyrisht Biden thekson së do të përkrahë Shqipërinë dhe integrimin e saj në BE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *