Saturday, November 27, 2021
Home > Women Nutrition > Bill Gates Po Projekton Bllokimin E Diellit Që Të Zvogëlohet Ngrohja Globale…

Bill Gates Po Projekton Bllokimin E Diellit Që Të Zvogëlohet Ngrohja Globale…

Themeluesi i Microsoft Bill Gates po mbështet financiarisht zhvillimin e teknologjisë së errësimit të diellit që potencialisht do të reflektonte rrezet e diellit nga atmosfera e Tokës, duke shkaktuar një efekt ftohës global, citon revista e njohur amerikane, Forbes.

Më tej në shkrim thuhet se: Eksperimenti i Strukturës së Kontrolluar të Stratosferës (SCoPEx), i nisur nga shkencëtarët e Universitetit të Harvardit, synon të shqyrtojë këtë zgjidhje duke spërkatur pluhurin jo toksik të karbonatit të kalciumit (CaCO3) në atmosferë – një aerosol që reflekton diellin dhe që mund të kompensojë efektet e ngrohjes globale.

Kërkimet e përhapura për efikasitetin e gjeoinxhinierisë diellore janë bllokuar prej vitesh për shkak të polemikave. Kundërshtarët besojnë se një shkencë e tillë vjen me rreziqe të paparashikueshme, duke përfshirë zhvendosje ekstreme në modelet e motit jo të ndryshme nga tendencat e ngrohjes që tashmë jemi duke parë. Ambientalistët në mënyrë të ngjashme kanë frikë se një ndryshim dramatik në strategjinë e zbutjes do të trajtohet si një dritë jeshile për të vazhduar të emetojë gaze serë me pak ose aspak ndryshime në konsumin aktual dhe modelet e prodhimit. K1iko rek1aaamen dhe hsiko projektin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *