Tuesday, November 30, 2021
Home > Women Nutrition > Një skandal dhe qeveria e Holandës dorëhiqet. 100 skandale në 8 vite, por Rilindja nuk mban asnjë përgjegjësi

Një skandal dhe qeveria e Holandës dorëhiqet. 100 skandale në 8 vite, por Rilindja nuk mban asnjë përgjegjësi

Dorëhiqet qeveria holandeze e kryeministrit, Mark Rutte. Raportimi vjen nga mediat lokale dhe ato ndërkombëtare. Vendimi erdhi pas skandalit të akuzimit të gabuar të mijëra familjeve për mashtrim me benefitet financiare për fëmijet.

Qeveria holandeze iu kërkoi atyre që t’i kthenin pas paratë e marra. Shumë ishin me prejardhje emigrante dhe vendimi i gabuar i kabinetit të Rutte i zhyti ata në vështirësi të mëdha ekonomike.

Këto familje pësuan një gabim të pashembullt”, vendosën deputetët holandezë, me zyrtarët e taksave, politikanët, gjykatësit dhe nëpunësit civilë duke e lënë qeverinë të pafuqishme përballë këtij skandali.

Vendimi vjen në një moment delikat të luftës ndaj pandemisë koronavirus. Aktualisht, Holanda gjendet në një izolim të pjesshëm dhe po konsiderohej një ashpërsim i kufizimeve për të frenuar përhapjen e Covid-19.

Ndonëse qeveria hollandeze u dorëhoq për një shkelje që dëmtoi mijëra familje kryesisht emigrantësh, ministrat e qeverisë shqiptare në ditët më të vështira ku vendi ishte e i përmbytur dhe pandemia Covid-19 ka goditur keq financat e shtetit, shtroheshin në një darkë në restontit luksoz të Nusret. Por mos harrojmë qe ky skandal është përsëritur me dhjetra herë nga qeveria “Rama”, dhe anjëherë nuk kanë mbajtur përgjegjësi si kolegët e tyre hollandez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *