Monday, November 29, 2021
Home > Women Nutrition > Një ditë pas marrëveshjes: Osmani e Kurti, trishtueshëm në Reçak

Një ditë pas marrëveshjes: Osmani e Kurti, trishtueshëm në Reçak

Një ditë pas një marrëveshjeje zgjedhore, dyshja Vjosa Osmani – Albin Kurti u shfaqën bashkë në Reçak në Shtimes, për të përkujtuar së bashku masakrën e cila shënoi dhe vetëdijësimin e faktorit ndërkombëtar mbi atë çfarë ndodhte në Kosovë.

“Nga këtu, duhet me zë të lartë ta themi të vërtetën duke kërkuar drejtësi për të gjithë ata që ranë që ne ta gëzojmë lirinë. Kurrë nuk është vonë që për krimet e Serbisë të flasim çdo kund në botë. Shqiptarët luftuan për ta mbrojtur pragun e shtëpisë, dhe Serbia udhëhoqi luftën dhe bëri gjenocid. Përkujtim i përjetshëm për të gjithë të rënët në Reçak dhe të gjithë të rënët në Kosovë”, u shpreh Osmani.

“E mbaj mend që dimri i janarit i 1999 ishte shumë më i ftoftë se sa ky sivjet, kjo ngjarje e trishtueshme e kishte tmerruar gjithë kombin shqiptar. Pas aktit gjenocidal në Reçak, avionët e NATO-s bombarduan Jugosllavinë e Millosheviqit. Serbia kishte ne projekt shfarosjen e shqiptarëve. Me pikëllime erdhëm të takojmë familjarët e viktimave në Reçak”, tha Kurti. /tesheshi.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *