Monday, November 29, 2021
Home > Women Nutrition > AIarmohen mediat greke: Do të na suI.mojnë TURQlT nga PashaIimani i Vlorës!

AIarmohen mediat greke: Do të na suI.mojnë TURQlT nga PashaIimani i Vlorës!

Turqia pritet të eksportojë në Shqipëri a.rmë anti-dr.onë. Dronët do të blihen nga një kompani turke e mbrojtjes me seli në Turqi.

Ky lajm i publikuar në mediat turke dhe shqiptare, ka ala.rmuar Greqinë. Në një nga artikujt e medias greke pentapostagma.gr, ky bashkëpunim ndërmjet Turqisë dhe vendit tonë është cilësuar si rr.ezik për Greqinë.

Si duket mediat fqinje po i kushtojnë rëndësi të veçantë marrëdhënieve dhe zhvillimeve diplomatike, kjo pasi marrëveshja Shqipëri –Greqi për çështjen e kufirit detar është ende në diskutim.

Gjithashtu mediat greke e cilësojnë veprimin e Shqipërisë dhe Turqisë, si përgatitje për s.ulm ndaj Greqisë nga baza ushtarake e Pashalimanit.

Media greke citon se:

Bashkëpunimi për mbr.ojtjen Shqipëri-Turqi është forcuar dhe kjo kuptohet nga fakti se Shqipëria ka blerë sisteme dronësh nga një kompani turke e mbrojtjes me seli në Turqi.

Koordinatori i kërkimit dhe zhvillimit i ndërmarrjes turke, Bekir Yalsin, ka deklaruar se kompania prodhon sisteme an.ti-dron në përputhje me kërkesat e Forcave të Ar.matosura Turke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *